Volg ons !
 
 
 
Home
 
Onze hondjes
 
Puppies
 
Shows
 
Foto's
 
Info
Informatie over Chinese Naakthondjes
 
Herkomst
Vermoedelijk afstammeling van Afrikaanse naakthonden, ontdekt door Chinezen en door hen doorgefokt in een kleiner formaat. Dit ras werd ook aan boord gehouden, waar het zich verdienstelijk maakte als ratten- en muizenvanger, met als bijkomend voordeel dat de vlooien van de prooi niet oversprongen op de hond, want op een haarloos dier voelen die zich niet thuis. Door de Chinezen werden pups van deze scheepshonden over de hele wereld in havensteden verhandeld. In Europa en de VS echter pas bekend geworden in het midden van de 19e eeuw. Ook bekend als Chinese Gekuifde Naakthond (Chinese Crested).

Algemeen voorkomen
Kleine, elegante, slanke, adellijke hond, met als meest typische kenmerk het (zo goed als) ontbreken van haar, en vaak ook van een deel van het gebit (meestal zijn er geen premolaren). Naast haarloze worden ook volledig behaarde pups geboren, die Powderpuff (poederdons) worden genoemd. Powderpuffs maken deel uit van het ras en het is voor de vitaliteit van het ras noodzakelijk hen ook in de fokkerij in te zetten.

Schofthoogte
reuen 30 t/m 33 cm
teven 23 t/m 30 cm

Gewicht
tot ong. 5,5 kilo

Vacht
Op de haarloze variant moet de vacht uiteraard zo goed als ontbreken, maar op het hoofd heeft de Chinese Naakthond een duidelijke kuif. Ook aan de benen en de staart komt haar voor.
De behaarde variant, powderpuff, heeft een zachte lange sluiervacht, anders dan de haarloze varieteit heeft een powderpuff ondervacht.
Alle kleuren, eenkleurig en gevlekt, zijn toegestaan.

Gebruik
Gezelschapshond. De afwezigheid van vacht heeft als prettig bijeffect dat hij niet ‘honds’ ruikt, ook de powderpuffs ruiken niet 'honds'.
Wie allergisch is voor hondenhaar, kan mogelijk wel een naakthond in huis verdragen.

Aard
Levendig en alert, vriendelijk, ook met kinderen.

Bijzonderheden
De huid moet worden verzorgd: gewassen en zo nu en dan ingevet. Uitkijken met fel zonlicht; Bij koude temperaturen dient de
naakthond beschermd te worden met honden jasje/kleding. lichte kou kan wel verdragen worden mits de hond in beweging blijft,
en niet te lang aan lage temperaturen blootgesteld wordt.
 
 
 
Kennel ‘Of the Loving Dols’ - Sonja Van Droogenbroeck - HK 10402969
9950 Steenhuize (nabij Geraardsbergen)
steeds op afspraak aub - tel. +32 486 63 61 51
e-mail:vandroogenbroeck.sonja@gmail.com